Laboratorie-test

I mit arbejde som kostvejleder anvender jeg ofte laboratorie-prøver for at få en dybere viden omkring mine klienter og deres sundhed, optimering, symptomer og evt. problemmer.

Her kan du læse lidt om de forskellige test. Husk test koster en pris og så skal du tillæggen test-prisen til min session som kommer oveni.

Jeg samarbejder med Nordic laboratories www.nordic-labs.com, som er blandt Europas førende leverandører indenfor veldokumenterede objektive laboratorieanalyser.

Der findes forskellige analyser og tests, som jeg arbejder med.

Fødevareintolerance mod IgG antistoffer– hvilken fødevare synder har du evt. i din krop?

Denne laboratorie test er en blodprøve du får lavet hos Nordic Laboratories, når du har bestilt den hos mig. Den belyser om der er immunreaktioner rettet mod den mad du spiser. Testen måler IgG antistoffer mod 115 fødevarer.

Prøven giver dig/mig et godt redskab til at vurdere den mad, som kan fjernes, hvis du lider af problemstillinger, hvor en overfølsomhed over for bestemte fødevarer og tilsætningsstoffer kan være problemet. Jeg hjælper med at finde alternativer, så du ikke står der og føler du ikke kan spise noget.
 Analysen anbefales ved fordøjelsesbesvær (irritabel tyktarm (IBS), Morbus Crohn, Colitis ulcerosa), astma, eksem, træthed, væskeophobninger, bihule-problemer, hovedpine, overvægt, depression, ømme muskler, ledsmerter eller til dig, som er super nysgerrig for at vide svar og gøre det bedste for din krop.

En fødevareoverfølsomhed er normalt midlertidigt og forsvinder typisk, når man i 3 uger til 12 måneder fjerner den mad, man ikke tåler. Typisk ser jeg gode resultater efter 3-6 måneder.
 Jeg vil dog lige skrive, at der også kan være enkelte fødevarer du aldrig kommer til at tolerere så godt igen, men ofte har mine klienter fred med det, da de mærker en bedring og selvfølgelig gerne vil have gode resultater. Testen koster  3850,-kr. + min session oveni.

Analysen CSAP x 2

(Comprehensive Parasitology x 2). Lider du af fordøjelsesproblemer? Denne afføringsprøve anbefales ved symptomer som diarré, forstoppelse, luft i maven, mavesmerter, irritabel tyktarm, Morbus Crohn, Cøliaki, allergi symptomer, fordøjelsesbesvær, svampeovervækst 0g/eller bakterielle infektioner.

Denne test tester specifikt bugspytkirtlens enzymdannelse og om der er høje niveauer af protein og fedt i afføringen, hvilke kan indikere lav produktion af mavesyre og galde. Prøven viser også ubalancer i tyktarmen for: mælkesyrebakterier, bakterier, svamp, parasitter, absorptionsevnen, inflammation i tyktarmen, immunrespons, dannelsen af kortkædede fedtsyrer og pH m.m.. Testen koster 2800,-kr. + min session på 1199kr oveni.

Kombinerer du denne test med IPA-analysen, så får du et overblik over funktionerne i din fordøjelse på en optimal og veldokumenteret måde.

IPA-analyse:

Denne test er en urinprøve som belyser tilstanden i maven og tyndtarmen i forhold til absorptionsevnen, permeabilitet og nedbrydning og optagelsen af sukkerstoffer. Testen anbefales ved symptomer som irritabel tyktarm, oppustethed, luft i maven, rumlen, smerter i maven, forstoppelse og diarre, mangel på næringsstoffer, træthed, eksem, hovedpine og migræne, Cøliaki, Chron´s sygdom og fødevareallergi og – intolerance.
 Testen koster 995,-kr. + min session oveni.

DNA test:

DNA DIET:
Denne test henvender sig til de personer som ønsker vægttab, men har problemer med at tabe sig eller holde vægten ved lige. Til dem, som har en formodning om at det kan være genetisk relateret. Dette er et værktøj, som kan give et individuelt billede, så jeg kan lave en personlig kost og træningsproblem til lige netop dig med efter dine gener.

DNA DIET giver dig en indsigt i:

  • Hvordan den individuelle responderer på kost og træning
  • Hvordan energifordelingen skal tilpasses den individuelle
  • Hvorvidt den individuelle er disponeret for langsom eller hurtig vægtøgning
  • Ved hvilken træningstype den individuelle genetisk set opnår størst vægttabsudbytte.

Pris:1495kr,- + min session oveni.

DNA SPORT:
Er en laboratorietest som henvender sig til sportsaktive personer, professionelle såvel som motionister, der ønsker hjælp til at opnå og udnytte deres fysiologiske potentiale optimalt. Testen er især egnet til atleter som har dårlig præsentationsrespons på et ellers velovervejet og tilrettelagt træningsprogram.

DNA sport tester inden for tre områder:

Styrke og udholdenhed: Tester for gener, som koder for fysiologiske faktorer som f.eks kredsløb, blodtryk, hjerte-lunge kapacitet, styrke og graden af træningsadaptions mv.

Bindevævsskader: Tester for genvariationer, der øger sandsynligheden for skader i blødt væv.

Restitutionsgener: Tester for gener, som har betydning for, i hvilken grad atleten er disponeret for øget inflammation, frie radikaler og oxidativt stress i kroppen. Pris: 1995,-kr. + min session oveni.

DNA HEALTH:
Er en laboratorietest, som henvender sig til personer, der på grund af egen eller tætte relationers sygehistorie eller risikofaktorer føler sig disponeret for en eller flere livsstilssygdomme. Derudover henvender testen sig også til dem der ønsker at optimere deres generelle sundhed. Testen givet et indblik i, hvilke næringsstoffer og strategier klienten bør være ekstra opmærksom på med henblik i at opnå et godt helbred.

DNA HEALTH til 1995,-kr + min session oveni. Denne test giver et indblik i  24 genvariationer i relation til følgende biologiske processer:

Hjertesygdomme: Genvariationer som har indflydelse på LDL og HDL niveauer med risiko for udvikling af hjertekarsygdomme.

B-vitaminer: Genvariationer i relation til B-6 vitamin, B-12 vitamin og folat, hvilke bl.a har til opgave at lave ny DNA til celler, der konstant vokser og fornyer sig.

Oxidativ stress: Genvariationer som associerer sig med kroppens egenproduktion af fri radikaler og antioxidanter. En forhøjet produktion af frie radikaler samtidig med en lav produktion og tilførsel af antioxidanter via kosten kan forringe vores immunforsvar og gøre en disponeret for sygdomssmitte. Visse genvariationer er associeret med øget risiko for udvikling af kræft.

Knoglesundhed: Genvariationer som er associeret med vores knoglestatus og eventuel disponering af knogleskørhed, hvilket kan forebygged ved hjælp af vægtbærende motion og kost rig på D-vitamin, magnesium og kalk.

Afgiftning: Tester for enzymer i afgiftningsprocessen som er opdelt i fase 1 og fase 2. Enzymerne i fase 1 aktiverer stoffet som skal elimineres, mens enzymerne i fase 2 eliminerer og udskiller de aktiverede stoffer fra fase 1 i leveren. Aktiverede stoffer som ikke elimineres og udskiftes er potentielt skadelige.

Inflammation: Tester for genetiske variationer, som påvirker kroppens egenproduktion og regulering af inflammation. Overvægt, hjertekarsygdomme, leddegigt og inflammatorisk tarmsygdom er associeret med inflammationstilstande.

 

Hvordan bestiller du din test?

Du bestiller min session ved at skrive en email til mig. Hvis du også ønsker en test og så skriver du en email til mig på: nicole@nicolepunzi.dk hvor du oplyser mig om hvilken test du ønsker samt fødselsdato, email, navn, telefonnummer og adresse, så jeg kan få dig oprettet i systemet og bestille testen til dig online, så du får din test sendt med posten til din adresse. Du tager selv derhjemme, som bliver sendt til din adresse, når de er bestilt. Jeg bruger Nordic Laboratories som samarbejdspartner.

Nup min E-bog: “Slip dine symptomer nu”
Luk

Læs e-bogen: "Sådan slipper du af med dine symptomer. Tag mini-intolerancetesten og nup mine opskrifter!"

  • - Kan jeg slippe mine symptomer?
  • - Hvilke opskrifter anbefaler du?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - hvad gør jeg?