Er juicing sundt? Tips til færdig og hjemmelavet juice

Hjemmelavet juice

Er juicing sundt? Hvad skal jeg putte i min juice?

Det er spørgsmål jeg tit bliver spurgt om!

Hvordan lærer du at spotte den rigtige juice og er købejuice så sundt som de reklamerer med?

Hvad er rigtigt og hvad er forkert? Hvad er bedst og hvad er mindre godt?

 

Er juicing sundt? Tips til færdig og hjemmelavet juice:

De pasteuriseret juice du kan købe i supermarket er ofte fyldt med tilsætningsstoffer, smagsstoffer og konserveringsmidler for at forlænge holdbarheden. De er knap så friske mere og indeholder aromaer, og desuden er der lige så meget sukker som i sodavand og indeholder få ernæringsfordele i modsætningen til de friske.

Så er der de købe færdige raw juices, som jeg faktisk kan anbefale mine klienter, når de har travlt, som indeholder mælkesyre gærede bakterier (de gode bakterier til tarmen). Her er det godt enten at vide hvilke mærker jeg anbefaler, eller at læse omhyggeligt på etiketten og vælge noget som er økologisk og upasteuriseret. Og det er bedre end ingen juice og jeg har selv nogle stående i køleskabet til on the go eller til travle dage.

 

Hvilke køber du Nicole?

 

Jeg laver selv mine juicer,  og meget sjældent køber jeg Biotta, Voekel eller James White. Jeg er en lille Beet it LOVER. Og har det sødeste sammenarbejde med gaiasport.com så kig på deres hjemmeside, hvis du er motionist eller sportsudøver eller bare vild være lækker sund med rødbede shots. Jeg hjælper dig gerne videre med produkter fra James White. Jeg anbefaler kun ting jeg selv elsker eller kan så indenfor.

 

Men som du nok har forstået, er jeg især til de hjemmelavede juicer som er de bedste ernæringsmæssigt.

Juicebarer er et kæmpe hit især i København. 42 raw, Paleo, Urtehuset og Joe and the Juice er nok favoritterne, men der ligger jo også en masse andre.

Her skal du gå op i økologi, og indhold af frugtsukker. Det tænker jeg, og det er ikke alle, der er med på den bølge. Det er dyrere og mange tænker kommercielt i stedet for miljø og sundhed.

 

Nogle juices indeholder næsten kun frugt, imens jeg fortrækker man tilføjer flere grøntsager. Juicebares kan være med til at give dig inspiration og motivation til at lave dine egne juices derhjemme, og at lave dine egne juices vil både give dig flere penge på lommen samtidig med flere og bedre ernæringsmæssige fordele.

 

Drik den friske hjemmelavede juice og drik den med det samme for at få alle vitaminer og mineraler med! Frisk juice kan udvikle bakterier temmelig hurtigt, så gem kun rester, hvis du laver meget og har en tæt beholder der er lukket godt til.

 

Der er så meget detoxing (udrensningskure)  igang her i januar og jeg må indrømme, at jeg er ellevild med juicing og smoothies. Jeg elsker det. Men jeg vil understrege, at du ikke kan leve særlig længe kun på juicing. Se det som en skøn måde at tilføje ekstra grøntsager og mineraler i din kost på. Men der er tit og ofte for lidt fedt, fibre og protein til stede, og derfor underviser jeg i vigtigheden i at have en vejleder på sidelinjen, der ved lidt mere om det.

 

Din fordøjelse er skabt til at tygge mad, så det er, hvad vi er skabt til. Ikke juicing. Men en hvile (en udrensning) er altid godt. Så jeg kombinerer begge i min hverdag og vælger at give kroppen fred og pauser et par gange om året med kun udrensende detoxings tips, som du må få en anden dag.

 

Her en lille opgave fra mig:

 

Næste gang du handler ind, så skal du vælge noget, du aldrig har juicet før.

 

Hvis du er ny til juicing så prøv at tilføje æble, pærer, citron eller ingefær til dine grøntsager. Arbejd dig langsomt henimod 3:1 – 3  grøntsager og ét stykke frugt:-)

 

Husk du er super lækker og sexy med en juice on the go! Min favorite accessories.

 

Juicy lækre hilsener,

Nicole

Kan du købe en sund juice

Hjemmelavet juice versus købe juice


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Nup min E-bog: “Slip dine symptomer nu”
  Luk

  Læs e-bogen: "Sådan slipper du af med dine symptomer. Tag mini-intolerancetesten og nup mine opskrifter!"

  • - Kan jeg slippe mine symptomer?
  • - Hvilke opskrifter anbefaler du?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - hvad gør jeg?