Farvel til cravings

Til vores kick ass foredrag talte vi om en masse emner. En af dem var cravings (at hige efter noget sødt eller saltet, som ofte er usundt).

Vi talte blandt andet om årsager og metoder til at fjerne de cravings, du ofte oplever om eftermiddagen og aftenen.

Vi danskere elsker ordet hygge, og det forbinder vi med, at vi skal putte noget i munden. Når du oplever disse cravings til usunde fødevarer, så stop op og mærk efter hvad der virkelig er galt.

MÆRK EFTER OG TÆNK: Hvad er årsagen? Hvilken følelse har jeg nu og hvorfor? Kroppen kan ikke tale, men sender dig beskeder. Lyt til de beskeder og skriv eller tegn dem ned på et stykke papir. Hjernen forstår billeder. Det er guld værd, at lære kroppen at kende og forstå dens signaler. Der er altid noget underliggende bag vores handlinger.

 

Kort sagt stammer årsagerne fra: mangler i kroppen (biokemisk) som mineraler eller hydrering, ubalancer, hormoner,  problemer/humørsvigninger, minder og oplevelser fra barndommen samt højtider og årstider.

 

Men husk igen, du ikke er en robot. Her handler det om at prøve at vælge kvalitet frem for kvantitet. Jeg elsker selv mørk chokolade (70-85%), eller raw kakaopulver jeg laver rawdesserter af.  Der er et hav af gode sunde kogebøger du kan købe.

Lige nu står “slip slikket” af Umahro samt Raw food kogebøgerne fra Caroline Fibæk på køkkenbordet til inspiration til vores børn. Al sammen sunde, lækre snacks, når du oplever cravings eller ønsker nydelse og hygge til din livskvalitet.

 

Når jeg får cravings, så børster jeg tænder, og tænker over hvad der er galt, og de gange jeg ikke kan finde årsagen, så koger jeg noget vand –laver en dejlig kop grøn te og dypper min mørke chokolade ned i teen, så det smelter lidt inde i munden. Det er nydelse på den sunde måde og det er mit budskab.

 

Vi talte om, hvordan jeg havde sluppet min sukker i teen, og hvordan mine smagsløgs ændrede sig med tiden. Så hvordan kan du så omprogramere dine smagsløg til at droppe din søde trang til sukker, salt og fedt ?

Det er så banalt! Det handler om at starte med at spise ægte , friske, hele fødevarer. Undgå kommercialiserede fødevarer, der er lagt  i pakker eller er lavet på en fabrik. Det tager noget tid, men wauw det er det hele værd. Sikke en magt de kunstige fødevarer havde i min mund og min hjerne troede det var lækre fødevarer, indtil min biokemi ændrede sig, og jeg virkelig kunne smage forskellen og konstatere at fødevareindustien havde “voldtaget” mine smagsløg.

 

Jeg har lavet 3 steps mod cravings DER VIRKER, som jeg delte igår til foredraget og idag i mit nyhedsbrev. Så tilmeld dig og få GRATIS tips, råd og opskrifter løbende hver uge fra mig. Det gavner dig, dit kick ass liv og sunde livsstil.

 

Ønsker dig et kick ass liv. Hvis du ikke har det – så gør du et eller andet i dit liv forkert. Det kræver selvfølgelig motivation, drømme, ønsker, mål og vilje til at lære, men det kan lade sig gøre. Du er ikke den eneste. Der er andre, der har gået vejen med succes og det kan du også.

 

Kærlige hilsener

Nicole

 

evaforedrag1


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nup min E-bog: “Slip dine symptomer nu”
Luk

Læs e-bogen: "Sådan slipper du af med dine symptomer. Tag mini-intolerancetesten og nup mine opskrifter!"

  • - Kan jeg slippe mine symptomer?
  • - Hvilke opskrifter anbefaler du?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - hvad gør jeg?