Webinar

Detox kroppen og sjælen

 

I sidste uge afholdte jeg et webinar om detox do ́s and don’t ́s. Lyt til webinaretHER.

nicolewebinarDet handlede om min all round forklaring og mit syn på detox. Her er lidt fra webinaret, hvis du hellere vil læse det.

Del 1:

 

HUSK: Vi er alle forskellige med hver vores biokemi, celler, følelser, gener, tanker, historik, køn, herkomst osv.

HUSK OGSÅ: Du er hvad du spiser, optager og fordøjer men altså også hvad du tænker og føler!!!

 

Kærlighed er min fødevarer nr. 1.

 

Der er så mange, der har fortalt mig, at når de detoxer så bliver de syge inden for få timer eller dage pga. af alle mulige former for piller, kure, kosttilskud, vanddetox, juicedetox, bøger om detox m.m. Jeg har simpelthen problemer med de myter. Myten om at tænke på at du skal straffes og lide, når du detoxer er mig en gåde. Men der er en grund efter min mening at mange lider, når de detoxer. Læs nedenstående.

 

Din krop har brug for ferie fra dit arbejde, men den har ligeledes brug for en pause fra dansk hverdagskost, især hvis du tit er træt, syg eller stresset. Men der er måder at gøre det på, og det synes jeg er meget vigtigt at tale lidt om.

 

Men hvad er detox egentlig? Ifølge mig er detox udrensning, hvor du har sind og krop med og forstår hvad din krop har brug for. En form for nærvær med kroppen. Det betyder en detox kan give dig bedre kontakt med dig selv fysisk, følelsesmæssigt og åndeligt, hvis det gøres rigtigt.

 

Men hvorfor alt det her detox?

 

Er det fup og fidus eller trend, eventfølelse eller oldtidsritualer?

Detox, faste, udrensning, cleanse er praktiseret førhen af rigtig mange filosoffer, guruer og religiøse folk.

 

En kemi verden – Hvorfor skal du detoxe? 

 

Vi lever i 2014 en verden fyldt med kemikalier og det gør at nogle af os er mere sensible end andre. Det skyldes mange ting. Vi tager nogle forkerte livsstils-valg, som gør os kronisk syge, men også fordi, der er mere forurening og flere giftstoffer, som bliver sprøjtet med. Mængden af gifte og metaller er flere hundrede gange højere end tidligere.

 

Du bliver udsat for kemikalier gennem luftforurening, rengøringsmidler, kemikalier i vores mad og vand, stråling, receptpligtig medicin og selv i vores hudplejeprodukter. Kemi-listen lang. Jeg kunne blive ved med at opremse. Vores miljø er en trussel.

 

Hvis ansvar er det? Vi kan kun kigge indad og starte med at gøre noget selv og være rollemodeller for vores omgivelser.

 

Lægerne siger ofte, at det er noget pjat med detox – at kroppen selv kan udrense! Din krop er faktisk allerede programmeret til at detoxe selv automatisk (hvilket er grunden til du har en lever og nyrer), så hvis du omfavner en sund livsstil, vil din krop automatisk detoxe ved hvert åndedrag, hvert hjerteslag og hvert toiletbesøg. Jo mere gift i vores moderne liv jo flere krav er der til vi afgifter.

 

Men det afhænger lidt af hvor meget din krop ‘ellers’ er udsat for. Vi detoxer gennem lunger, nyre, lever og hud.

 

Husk at jorden ikke indeholder de næringsstoffer vi engang fik fra vores grøntsager – desværre

 

Der er mange detox-trende og det handler ikke om en modedille eller event, som nogle får det til at lyde som om. Kroppen vil gerne hjælpe dig med at udrense, da den er lavet sådan, men hvis den fx er fyldt med ubalancer fra medicin, traumer, dårlige bakterier, parasitter, svampe , junk food og fabrikeret mad og f.eks. tungmetaller fra fx fisk, sølvplumper, bilos, fly, og vacciner samt folier vi pakker vores mad ind i, tobak, dåser, batterier, deodoranter, tøj, køkkengryder og pander, så kan den have svært ved at rense ud.

Selv spædbørn bliver født med tungmetalforgiftning, da babyen arver meget af moderens giftbelastninger.

En detox ifølge mig handler ikke kun om mad. Det er simpelthen en body, mind- spirit ting

 

Der kan være mange grunde til at du vil detoxe, tit hører jeg at folk vil tabe sig, men det er måske den dårligste argumentation, fordi du vil faktisk tabe dig mere i længden på en fornuftig daglig sund kost med passende bevægelse.

 

At detoxe er at give sig selv en pause fra ernæringsmæssige belastninger og indtryk i hverdagen. Det giver en chance for at fordybe dig i din modningsproces og lære nye potentialer at kende.

 

En detox kan også kick-starte en ny sund livsstil til bedre kostvaner og teste din krop for allergier, intolerancer og øge din følsomhed og opmærksomhed for dine kropslige og følelsesmæssige planer.

 

Der er et hav af detox metoder og diæter som sagt. Du skal mærke efter, hvor du er i dit liv og hvad du behøver. Hver krop er forskellig og hver detox er forskellig selvom det er den samme metode er der brugt. Fordi en detox er meget mere end madvarer du spiser eller ikke spiser. Det er de erkendelser, oplevelser og følelser der opstår, der også er udrensende og dem mange tit glemmer, når de vælger at detoxe, da de er madfikseret. Det er en personlig oplevelse der ikke kan sammenlignes.

 

Fibre i din detox

Hvis du vælger en form for detox, så er de første dage de sværeste, så derfor er det bedst af detoxe mere end 4-5 dage, så du oplever de gode dage som er meget givende efter dag 3-4. Hvis du kun detoxer i 3 dage, så når du kun igennem det værste punkt for kroppen og det giver ikke langsigtede resultater, når du ødelægger kroppen med afsavn og især symptomer af hovedpine, eksem, akne, svedlugt.

 

Men som jeg nævnte før, så lider mange mennesker af symptomer fordi de ikke tilføjer fibre i deres detox-kure. Fibre er med til at smide affaldsstoffer ud. Hvis du kun juicer uden fibre tilsat, så kan mange giftstoffer blive reabsorberet i kroppen igen i mavetarmkanalen, hvis de ikke kommer ud og så opstår der symptomer.

 

Når du lider under en detox, så er du forgiftet og så er det vigtigt at du smider de giftstoffer ud. Det er det der sker på 3 dagen og derfor oplever du symptomer.

 

Så med disse tanker, så håber jeg, at du husker at mærke efter hvad din krop har brug for. Lad være med at tvinge dig til noget du ikke selv ønsker. Tvang er forbudt og slet ikke noget jeg anbefaler. Mit bedste råd er at tage på wellness detox med eksperter på området i udlandet eller langt væk fra dagligdagen.

 

webinar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nup min E-bog: “Slip dine symptomer nu”
Luk

Læs e-bogen: "Sådan slipper du af med dine symptomer. Tag mini-intolerancetesten og nup mine opskrifter!"

  • - Kan jeg slippe mine symptomer?
  • - Hvilke opskrifter anbefaler du?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - hvad gør jeg?