Undgå menstruationssmerter

Menstruation – Når hormonerne går crazy

“For every period a woman gets – a man should get a kick in the balls. Just to be fair”.

Hvis du er kvinde og har en masse tanker om menstruation, hormoner, prævention og alt det der hører vores cyklus til, så er det nu du skal læse med! (pst. – og hvis du er mand, kan du få en masse god viden omkring, hvordan du kan tage dig af din kvinde under ”den tid på måneden”). Hvad end om du hører til den gruppe kvinder, hvor alt bare køre på skinner i forhold til din cyklus eller om du er i en anden gruppe, som har lidt udfordringer med den del.

 

Få direkte mere hjælp med dine hormoner i min online klub. Du får direkte adgang her for 99kr.

 

De fleste kvinder hader denne periode. Måske bliver du ramt af tristhed, træthed, irritation eller smerter? Måske er du en af dem som kryber opgivende op i sofaen med et kæmpe forråd af usundt mad og tænker at der ikke er noget at stille op? Men det passer ikke. Din kost kan hjælpe dig og gøre perioden mere overskuelig. I dette blogindlæg, vil jeg bl.a. guide dig igennem en et par fif og råd til at holde dine hormoner i balance.

 

Ubalance i hormonerne

 

Når du har menstruation bliver din krops hormonbalance ændret. Mange kvinder er derudover permanent påvirket af præventionsmidler – oftest p-piller, som laver ravage i din natulige hormonbalance.

 

Største delen af kvinder har på et tidspunkt i deres liv taget p-piller og mange oplever efter et p-pille stop, at deres cyklus er i ubalance. Derudover kan man få flere smerter, lide mere af PMS og få kraftigere blødninger. Det kan tage lang tid for kroppen at finde sin naturlige balance igen, efter et længere forløb på p-piller – det kan faktisk tage helt op til et år eller flere før kroppen finder tilbage til sin naturlige balance.

 

Hvad med hormonfri prævention? Jeg plejer at anbefale at kan du bede din kæreste om at anvende kondom. Derudover er der alternativer som Lady-Comp, som er en cykluscomputer, der registrerer dine hormonforandringer 100% naturligt. Jeg selv har 3 børn og ønsker ikke flere. Jeg har fast partner, og vi anvender ikke beskyttelse. Jeg har kun været gravid 3 gange og det har holdt i 18 år, imens vi har været sammen, da jeg ikke må tage hormoner, da jeg har lidt af blodprop, hjernesvulst og epilepsi og tænker og arbejder holistisk. En metode med at manden trækker sig inden sædafgang, har fungeret fint hos os, men kræver fokus og troskab. Jeg ved, at det for nogle ikke fungerer og derfor anbefaler jeg man kender ens krop og sexpartner. Men kondom og Lady-Comp er gode alternativer jeg kan anbefale.

 

Men det er her og under din menstruation, at du selv kan komme på banen og gøre noget godt for dig selv – for at dine hormoner kommer i god balance. Spis dig til en bedre hormonbalance med en masse lækre råvarer og ved tilføjelse af specifikke kosttilskud og undgå menstruationssmerter, der holder dig fra arbejde, det sociale liv og den indre følelse af velvære.

 

Kosttilskud og fødevarer så du kan undgå menstruationssmerter:

  • Chokolade – fordi det indeholder serotonin-hormonet som vil øge dit humør når du har menstruation eller PMS.
  • Omega 3- Fordi det har en positiv indvirkning på Prostagladin3 (hormonlignede stoffer) hvilket vil hjælpe mod menstruationssmerter
  • Kål – er godt at spise, da det hjælper din lever med at rense kroppen for østrogener.
  • Macarod – er en såkaldt superfood, som er en god indikator til at stabilisere din hormonbalance, hvilket er vigtigt for opretholdelsen af fertilitet.
  • B-vitaminer især b6 støtter din hormonbalance. Jeg kan bestille de bedste B-vitaminer til dig. Skriv en mail til mig på nicole@nicolepunzi.dk

 

Ovennævnte fødevarer kan påvirke din hormonbalance positivt, men din hormonbalance kan også blive påvirket negativt igennem en lang række produkter, her tænker jeg både på fødevarer, skønhedsprodukter og praktiske genstande.

 

Hvordan kan jeg hjælpe dig med dine hormoner?

I NP Cares bekymrer jeg mig om dig. Derfor forhandler jeg kun produkter i min webshop NP Cares, som gør dig, dine hormoner og miljøet godt. Det er vigtigt for mig at jeg sikrer mig at mine produkter er nøje udvalgt til dig – derfor er de med til at vedligeholde din indre hormonbalance, da du ikke finder nogle ”kunstige” produkter på min hjemmeside, som indeholder hormonforstyrrende stoffer.

 

Derudover afholder jeg online forløb nogle gange om året, hvor vi fokusere på din sundhed og det at gøre noget godt for sig selv. Denne periode kan også være medvirkende til at få din krop i balance, da de ikke indtager forstyrrende stoffer.

 

Hvis du vil vide mere om hormoner og hvad du kan stille op på ”den tid af måneden” så tilmeld dig nyhedsbrevet eller meld dig ind i min onlineklub, hvor dette måneds tema netop omhandler: Bedre menstrautionssmerter. Du får en video, pfd-fil, lukket Facebook-gruppe med sparring fra mig og de andre medlemer samt rabatkode til NP Cares.

Klubben er fyld med temaer og “how to” så du direkte kan få igang med at praktisere sund med lækkerhed.

 

 

Hvad er dine gode erfaringer med balanceret hormonbalance?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nup min E-bog: “Slip dine symptomer nu”
Luk

Læs e-bogen: "Sådan slipper du af med dine symptomer. Tag mini-intolerancetesten og nup mine opskrifter!"

  • - Kan jeg slippe mine symptomer?
  • - Hvilke opskrifter anbefaler du?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - hvad gør jeg?