Sukkertrang

Sukker naturligvis

 

Du har brug for sukker, specielt har din hjerne, men muligvis ikke i det omfang den fortæller dig. Giver sukker dig en glædesfølelse ud over det sædvanlige, i det du spiser det, men efterfølgende sender det dig direkte ned i kulkælderen.

Det tror jeg vidst nok vi fleste kender til.sukkertrang

Ved store mængder indtagelse af sukker, ryger vores blodsukker op og ned, som en tur i rutsjebanen i tivoli. Det er dette der gør os trætte, uoplagte og øger vores appetit. Du kan faktisk ende med at dit blodsukker er endnu lavere, end inden du indtog din store blandselv slikpose, derfor er sukker ikke et godt middel som et hurtigt energiboost.

 

Dette gælder for alt sukker, og det er netop derfor man ikke skal grovæde tørret frugt og frugtjuice.

Vidste du, at der er ligeså meget sukker i frugtjuice, som der er i sodavand?

Når det er sagt er der gode grunde til at vælge ens sukker fra natulige kilder. Så kan man nemlig både få fibre, vitaminer og mineraler med. Jeg er specielt glad for bær, da de er rige på kostfibre og antioxidanter, meeeeeeeeen jeg er også choco-holic.

 

Mit søde liv

Jeg har detoxet mit liv og min sukkertrang. Engang tilføjede jeg sukker hver dag og hver gang i min te. Pludselig ændrede jeg vaner og kunne naturligt slippe sukkertrangen. Jeg skruede op for flere grøntsager, mere næring, mere renhed i form for madvaner og pludselig skete det naturligt at jeg kunne slippe det.

I dag smager sød mad alt for sødt på min tunge. Det er slet ikke lækkert i samme grad som jeg huskede det. Jeg var nok afhængig og mærkede ikke smag, virkning og kropsfornemmelse.

Sukkertangen melder sig også stadig hos mig. Nogle gange efter jeg har spist. Når jeg mærker en lyst til sukker, så tænker min hjerne straks – slik og biografen, fordi det sidder så dybt i mig. Jeg ved i dag, det bunder i mangel på søvn, stresset dag eller den periode sidst på måneden hvor jeg har hormonelle gæster.

Jeg kender mig selv så godt efterhånden, så jeg ved det er bedre for mig, hvis jeg får noget naturligt sukker. Det jeg plejer at gøre, når jeg skal forkæle mig selv er at f.eks. at spise noget mørk chokolade, en bulletproof matcha eller lidt æble drysset med lakridspulver – alternativerne er mange og super lækre.

Jeg elsker raw-kager og raw chokolade.

Dog kan jeg også tillade mig selv ”rigtig slik” engang imellem i små mængder. Her forleden aften var jeg hjemme hos et vennepar, hvor jeg fik øje på nogle lakridser jeg ikke havde set siden jeg var barn, det synes jeg var sjovt og måtte bare have en. Det gav mig nogle dejlige minder – jeg ville også have at min søn han skulle smage en, de smagte jo så godt da mor var barn. Så har jeg nok i en lakrids og ikke en pose. Det er også genetisk. Jeg har aldrig været typen der bare overspiste. Jeg har en god balance og kan mærke hvad kemien gør i min krop, at jeg ikke lyster det.

 

Balancen mellem sukkertrang

 

Man skal finde sin egen balance og mærke efter i sin krop, hvornår får jeg mine sukkercravings?

Hvorfor får jeg dem?

Er det fordi jeg har haft en lang dag?

Er jeg ked af det?

Har jeg ondt af mig selv, og føler jeg fortjener det?

Det er ofte disse ting der popper op i vores hoveder, når vi får en træng til sukker. Det er derfor vigtigt at du lærer at kende til, hvorfor dine signaler kommer, og bliver opmærksom på hvornår det er du bare MÅ have sukker. Jo bedre du lærer dig selv og din krop at kende, jo bedre styr vil du få på dine cravings. Det tager tid, men det er det hele værd at begynde og reflektere over, og så vil det komme ligeså stille til dig.

 

 

På mit detox-forløb  som starter på mandag d. 9 januar, detoxer vi fra raffineret sukker. 1dark-sweet-orange-raw-chocolateDu får du lækre opskrifter med gode sunde alternativer, som er mere naturlige og ikke fyldt med alverdens e-numre og tilsætningsstoffer. Vi arbejder med din sukkertrang. Vi benytter f. eks bananer, dadler, kakao, æbler med kanel/lakridspulver og en masse andre gode sager i stedet for sukker-crab.

Nydelse kan være mange ting. Hos mig er det min chokolade fra min webshop NP Cares. Har du smagt Pana Chocolate eller Raw Halo?

 

Hvordan er du kommer af med din sukkertrang?

Hvordan afhjælper du din sukkertrang?

Del gerne med mig hvad du oplever med dårligt sukker og den bedre slags.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nup min E-bog: “Slip dine symptomer nu”
Luk

Læs e-bogen: "Sådan slipper du af med dine symptomer. Tag mini-intolerancetesten og nup mine opskrifter!"

  • - Kan jeg slippe mine symptomer?
  • - Hvilke opskrifter anbefaler du?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - hvad gør jeg?