Sommersalat

Supermad – opskrifter

Til dig der endnu ikke ved eller har set Supermad, så er det en række madprogrammer, som jeg laver i samarbejde med Julie Zangenberg.

 

Julie er min veninde og kollega i madprogrammerne. Hun er den seje skuespiller og super skønne madnørd og madentusiast jeg elsker at lave mad med. Vi indgik et fantastisk samarbejde for at kombinere sund mad med velsmagende mad og VOILA. Ud af det samarbejde kom Supermad.

Madprogrammerne udkommer løbende på Youtube og du kan finde dem lige her:

 

 

Du kan se programmerne på din computer, mobil eller tablet mens du står i køkkenet og laver mad eller er på farten. Her på min blog giver jeg dig opskrifterne, så du kan gemme dem eller printe dem ud, når du skal prøve din version af Supermad.

Sommersalat med madblomster

Det er helt afgørende vigtigt, at en salat smager godt. Jeg tror nemlig, at alt for mange mennesker ikke spiser salat, fordi at de synes, at det smager kedeligt og ikke mætter. Og det er virkelig synd, da salat er så sundt og mætter på en behagelig måde. Hemmeligheden bag en god salat er sammensætningen og kombineringen af de rigtige ingredienser og især dressingen. En dressing kan gøre underværker.
Det er selvfølgelig også vigtigt at salaten ser godt ud. Vi spiser med øjnene. Denne salat bliver pyntet med hampefrø, chiafrø, madblomster og hindbær. Hindbær tilføjer sødme til salaten og fungerer rigtig godt mod asparges og spidskål.

Madblomster er nok ikke noget, som mange vil kaste sig ud i det derhjemme. Det er nok ikke lige det, som normalt ligger og pynter på din salat. Jeg er dog ikke i tvivl om, hvor ekstra glad du ville blive ved lige at hive en salat op til frokost med madblomster på. Serverer du det til en middag, vil dine gæster blive noget så begejstret. Vi købte vores madblomster i Torvehallerne.

Madblomster er slet ikke noget nyt fænomen. Vi oplever det bare kun på fine restauranter.
Madblomster er rige på antioxidanter, mineraler og vitaminer. I Østen bruges de endda som urter, hvor det siges at de har medicinske egenskaber. 
Så madblomster er altså ikke bare pynt.

Vi har valgt at lave salat, da det er super nemt at lave og er super sundt. Du kan hurtigt lave en salat og tage den med på arbejde. Du vil opleve, at denne salat mætter på en super behagelig måde. Du kan stort set ikke blive overmæt på en ubehagelig måde, når du spiser salat.

Salaten bidrager med sund fedt fra avocadoen og en masse C-vitamin fra spidskålen. Spidskål er en af de mildere former for kål og den smager dermed ikke så meget igennem.
Tomater er super sunde pga dets antioxidant, lycopen og asparges har en super antioxidant, der styrker dit immunforsvar og udrensningssystem.

Opskrift til sommersalat med madblomster:

1/2 spidskål
6 cherry tomatter eller daddeltomater
1 Bundt frisk asparges
1 håndfuld friske ærter
1 avocado

Pynt toppen af salaten med:
½ tsk Hampefrø
½ tsk Chiafrø
1 spsk Madblomster
1 spsk Hindbær
Dressing

3 spsk olivenolie
1 spsk æble-cider-eddike
1/2 tsk gurkemeje-pulver
½ tsk ingefærpulver
½ tsk cayennepeber
1/2 tsk tørret oregano
1/2 tsk himalaya-salt / havsalt
½ tsk hvidløgspulver
½ tsk basilikum
Lidt peber og salt efter smag
1 spsk Agavesirup / honning
Læg ærterne i en skål. Skær de friske asparges ud i mindre stykker. Husk ikke at brug den hårde ende. Skær spidskålen ud i mindre stykker. Skær også avocado og tomater ud og mix hele salaten forsigtig sammen med dressingen. Dressingen skal blåt blandes sammen.
Pynt salaten med hampefrø, chiafrø, madblomster og hindbær.

Kan du lide denne salat? Vi begge vil at høre i kommentarfeltet nedenunder, hvad du synes!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nup min E-bog: “Slip dine symptomer nu”
Luk

Læs e-bogen: "Sådan slipper du af med dine symptomer. Tag mini-intolerancetesten og nup mine opskrifter!"

  • - Kan jeg slippe mine symptomer?
  • - Hvilke opskrifter anbefaler du?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - hvad gør jeg?