Maqui bær

På konferencen i Milano blev jeg repræsenteret for en masse forskning omkring Maqui bær. Jeg må indrømme, jeg er solgt og blev totalt forelsket i disse små mørkelilla bær, som er fyldt med virksomme polyfenoler, som giver bærerne deres mørke farve. Jo mørkere des sundere. Deres egenskaber er så enorme, og jeg elsker superfoods, som de kaldes. Du har sikkert hørt, at rødvin, blåbær og mørk chokolade er superfoods pga deres indhold af delphinidin og sunde at få i kosten. Maqui bær er virkelig nogle skønne superfoods og endnu højere på delphinidin, som har højere power antioxidant-virkning og derfor er jeg vild med dem, fordi de er så kraftfulde, så jeg slipper for at at drikke 100 flasker rødvin, spise 2 kg blåbær eller 5 plader mørk chokolade for at nå samme kvantitet af antioxidanter. JA wauw ik?

Hvis du kendte mig, så ville du vide, at jeg elsker mode og smukke ting. Men disse bær er noget, jeg meget hellere vil bruge mine penge og tid på. Antioxidanter er noget jeg via min DNA-test ikke kan leve uden, da jeg ikke selv producerer nok antioxidanter i kroppen og skal have dem udefra via maden. Da jeg på konferencen lyttede til forskningen og de mange læger på konferencen, blev jeg så vild, at jeg hellere ville bruge min tid på møder og forskningsnørder end at gå på shopping i Milanos gader. Det beviser, at jeg virkelig er vild med antioxidanter og deres egenskaber.

Jeg havde æren af at lytte til Dr. Barry Sears som er opfinderen af Zone Diet, og så Dr. David Jenkins opfinderen af Glykemisk index. Jeg havde et super hyggeligt og interessant møde med David Jenkins, og vi talte meget om miljø, grønnere livsstil, min business, mål og forskning. Det var en fornøjelse at tale science nutrition med dem og lytte til deres mening omkring forskning på bl.a Maqui-området.

✰Hvad er maqui bær egentlig?

De er små bær, som er opdaget i Chile Patagonien, og kendte for at at indeholde et højt indhold af naturlige antioxidanter, der neutraliserer fri radikaler (de onde). De ligner lidt blåbær. Frie radikaler er skadelige for kroppen i store mængder, og især hvis de ikke bliver udryddet af antioxidanter, som især findes i mørke bær og superfoods.

✰Maqui bær indeholder:

E-vitaminer som beskytter mod oxidativ stress
C-vitaminer som styrker huden og immunforsvaret
B-vitaminer især B5 afhjælper træthed og udmattelse og øger den metale ydeevne og øger energimetabolisme.

De små bær kan være med til at detoxe, stimulere immunforvaret og så virker de også smertetillende.

 

✰Hvordan bruger du maqui bær?

Lige nu findes de på kapsler eller saftform, hvor du kan hælde dem op i et glas og drikke det. Jeg vil anvende maqui-pulveret til mine smoothies, mine raw desserter, chia pudding og ellers drikker det bare blandet med vand. Jeg har købt mit maqui-pulver i Italien, da de ikke er kommet til Danmark endnu.

Forskerne er vilde med maqui bær fordi det er vurderet til at have den højeste ORAC værdi. ORAC er en forkortelse for “Oxygen Radical Absorbans” kapacitet, en test som måler aktiviteten af antioxidanter i bæret.

Men husk jeg går ind for variation og balance. Så du kan veksle mellem dine superfoods. Jeg er vild med blåbær, granatæble, gojibær, maqui bær, raw kakao, røde druer, camu camu og acai-bær.

Håber at du bliver inspireret og hvis du hører mere om maqui-bær i fremtiden, så ved du nu hvad de er for nogle kraftfulde små mirakler.

 

Maqui bær powerfulde antioxidanter

Maqui bær powerfulde antioxidanter


 • Hej Nicole
  Super indlæg.
  Og bliver virkelig interesseret, især når du skriver at du hellere vil bruge penge på dette, end på shopping i Milano – for der skal da noget til, i hvert fald for mit vedkommende 🙂
  Hvor køber jeg det henne?

  Dette er da noget flere bør vide noget om, for det er da virkelig at tage hensyn til sig selv 🙂

  Mange kærlige hilsner
  Helene Hillersdal
  http://www.rosendahlcoaching.dk
  Slip hensynsbetændelsen & Sig til og fra – på de gode måde.

 • Helle, Susan og Helene. Jeg arbejder på sagen og skal nok oplyse jer, når jeg ved mere. Jeg er glad for at det har interesse:-) Google det på nettet, hvis I ikke kan vente. I Italien sælges det mange steder:-)

 • Prøvede lige at google maqui bær. Alle de steder, som kommer op, sælger bæret i vitaminform. Fandt tilgengæld http://www.acaiacai.dk som sælger acai både som pulver og pulp. Har ikke prøvet pulp, men mon ikke det er bedre end pulver?

  • Acai er rigtig fint at anvende og indeholder en masse antioxidanter også. Maqui bær endnu flere. Man kan sagtens veksle. Meningen er jo at vi skal varierere. Men pulp er altid fint, da det indeholder fibre, som er noget nogle får for lidt af. Nogle gange ønsker jeg direkte virkning af energi til blodbanen via pulver som blandes i vand, så det når mit blod på 15 minutter og andre gange ønsker jeg hele måltidet af fibre, som i pulpen. Så igen er det en smagssag og handler om variation. Begge dele er rigtig fine og super gode. Jeg anvender bær eller pulver pga deres indhold af antioxidanter, da jeg mangler enzymer i kroppen der selv danner nogle, så for mig personligt handler det om at få varieret mærke bær i min kost. Pøj pøj med at finde de rette og husk at varierere:-)

  • Hej Christian. Prøv at tilsætte det din yndlingssmoothie, hvor du allerede anvender bær. Fx frosne jordbær og broccoli og den væske du normalt bruger i din smoothie. Blende blende og tilsæt din acai pulp. Der er et hav af metoder. Prøv dig frem.

  • Jeg køber mine i Italien. ErbaVita er mærket. Jeg synes det er en producent jeg kan stå indenfor. Google det og jeg sikker på du kan finde det online. Pøj pøj med det

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Nup min E-bog: “Slip dine symptomer nu”
  Luk

  Læs e-bogen: "Sådan slipper du af med dine symptomer. Tag mini-intolerancetesten og nup mine opskrifter!"

  • - Kan jeg slippe mine symptomer?
  • - Hvilke opskrifter anbefaler du?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - hvad gør jeg?