Mad og graviditet

Tag dig godt af dig selv, og din krop vil tage sig godt af dit kommende barn

 

Går du med et ønske om at blive gravid eller er du? Så er der stor grund til at være ekstra opmærksom på din sundhed. Din sundhed har enorm betydning for dit kommende barn.

 

Men din sundhed skal ikke kun komme igennem din kost, det er vigtigt at du slapper af og ikke stresser. Du skal investere i hele dig på alle fronter.

 

Man kan ikke komme udenom at kosten er et af de rigtige vigtige elementer, både for dig som skal bære barnet, men også for ham der skal befrugte. I skal begge to forkæles med gode nærende råvarer. Dette vil give dine og din babys celler, det bedste udgangspunkt for at fungere optimalt.

Husk på

Hvis du er gravid, så skal du tænke på at undgå f. eks ost (lavet af upasteuriseret mælk, pga. en bakterie der kan give infektion), A-vitamin (kan være skadeligt for fostret i store mængder-lever og levertran er de eneste fødevare der indeholder store mængder), rovfisk (begræns mængden til højst 100g ugentligt, da de kan indeholde meget kviksølv).

Kosttilskud

Der er mange faktorer, der spiller en rolle for en kvindes graviditet og kosten er en af dem. Mad og graviditet er super vigtigt. Når det så er sagt, så er det jo din krop, der skal være i samspil med hele din livsstil. Man kan ikke bare sige du skal spise en ting og så bliver man gravid.

 

Det kan tage hårdt på ens krop at skulle give næring til to. Derfor er det vigtigt at du fylder ekstra op for gode næringsstoffer, gennem den kost og de tilskud du indtager. Sundhedsstyrelsen anbefaler kosttilskud af folsyre, D-vitamin, jern samt evt. kalk hvis du ikke får nok gennem din kost. Jeg ville anbefale kalk-magnesium-d+K2 vitamin fra Solaray. De har også en baby-me-now tilskud.

Jo bedre betingelser du giver din krop, jo bedre betingelser vil du give for et sundt og rask barn. Fosteret er skrøbeligt, og man skal derfor også passe på med en lang række fødevarer.

 

Afstress

Derudover skal du være opmærksom på ikke at stresse under din graviditet, da det også påvirker din krop. Et godt råd er at få styr på det praktiske hen af vejen og sæt tid af til dig selv og dyrk evt. noget yoga. Her anbefaler jeg den fantastiske Nickoline Camille som er med på mine retreat til Italien.

 

Investering i dig selv

Vil du investere i dig selv og gøre noget der fylder dig op med gode ting, så tilmeld dig til mit detox-forløb. Især hvis du ønsker at blive gravid. Alle kan være med, og den lille baby der er på vej eller tanken om at det kunne være dejligt med en ny lille en, vil kun have gavn af forløbet, som giver dig selvkærlighed. Dog vil jeg anbefale at vi laver et par justeringer til dig undervejs, for bl.a. at få nok proteiner – men det skal jeg nok hjælpe dig med og vil være ved din side hele vejen. Vi får en masse dejlig mad at spise, med gode mellemmåltider, så her kan den gravide også være med, det vil stabilisere dit blodsukker, som kan hjælpe dig med at holde din kvalme nede.

Forløbet vil give dig ny energi og kan få din hormon balance til at blive god, da vi giver kroppen det ypperste af det ypperste, så alle dine celler vil suge den gode næring til sig. Mit detox-forløb er spækket med vitaminer og mineraler der kun vil gøre dig det godt.

 

 

Forløbet er ikke decideret til gravide, ammende og spillende fodboldspillere, da vi skruer ned på animalske proteiner i weekenden og kun tilføjer proteiner fra spirer, proteinpulver, spirulina tabletter, nødder, kerner, frø og de proteiner der er i grøntsager, så hvis du ønsker at spise med sammen med os andre, så anbefaler jeg du tilføjer skaldyr, æg, bønner eller linser til de retter vi spiser, da du har brug for aminosyrerne, især hvis du ikke følger planen 100%.

Så kun hvis du gør hvad jeg siger, og deler det med mig i den lukkede Facebook-gruppe, så jeg ved hvad du gør.

Glæder mig til at starte på 10 dage, hvor deltagerne deler en masse erfaringer og oplevelser og jeg sidder klar bag min skærm og hjælper deltagerne på deres sunde livsstils-rejser.

Vi ses i den lukkede detox-gruppen på Facebook, når du er tilmeldt.

Reference fra tidligere deltager

Gravid ved hjælp af Nicoles indsigtsfulde råd

At kosten har betydning for ens liv er noget man høre tit, men detox-babyhvor meget den egentlig spiller ind i alle detaljer er noget jeg ikke helt har forstået før jeg mødte Nicole. Nicole har introduceret mig til en sundere livsstil. En livstil med fokus på hvad der er sundt på den lækre måde. En livsstil hvor man lærer at lytte til ens egen krop, og bliver klogere på hvordan forskellige vaner kan påvirke alt i ens liv.

Men en travl hverdag bliver nogle gange også til en genudsendelse af de ikke helt så sunde hverdags vaner. Når det lige skal gå nemt og hurtigt. I en periode hvor der var taget beslutningen om at vi ville prøve at blive gravide går man med håbet om at hvis man ikke stresser for meget over det, så sker det nok snart. Jeg havde dog på ingen måde tænkt på hvor meget kosten også kunne forberede en krop og gøre den mere modtagelig overfor en graviditet.

Efter at have deltaget i Nicoles fantastiske 10 dages detox forløb, gik det pludseligt hurtigt. Blev gravid bare én uge efter detox forløbet.

Venter nu en sund og rask “detox” baby til januar:-) Anne Sofie


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nup min E-bog: “Slip dine symptomer nu”
Luk

Læs e-bogen: "Sådan slipper du af med dine symptomer. Tag mini-intolerancetesten og nup mine opskrifter!"

  • - Kan jeg slippe mine symptomer?
  • - Hvilke opskrifter anbefaler du?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - hvad gør jeg?