Hvad har selv-kærlighed med næring at gøre?

 

Bliver du set? Bliver du lyttet til? Møder du op? Stopper du op?

 

Hvad frygter du?

 

Tit så sidder vi fast og ønsker en ændring. En ny vej, en åbenbaring -en sandhed- et lys. Jeg arbejder med at finde min vej og hjælper andre med at finde deres vej til en sundere udgave af dem selv.

 

Sundhed er mange ting, og bare fordi jeg plaprer løs om dna, gener, biokemi, funktionel medicinske tanker og en masse grøntsager, fedtstoffer, proteiner, kulhydrater, antioxidanter, fytokemikalier så handler sundhed nok primært om kærlighed og selvkærlighed til en selv i mine øjne.

 

 

Kroppen er jo et mirakel. Så fantastisk en kendsgerning. Tænk at kroppen består af ca. 1-3 trillioner af celler. Alle disse celler kommunikerer på kryds og på tværs af hinanden. Hjertet slår, du trækker vejret, fordøjelsen kører, leveren afgifter og alle disse funktioner sker på automatik uden vi skænker dem en tanke. Jeg er i hvert fald taknemmelig. Utroligt hvad kroppen kan…..

 

Men for mig handler sund ernæring om en kærlig gestus til mig selv. Men hvis jeg ikke bliver lyttet til eller mødt med mine behov, så åbner jeg mit køleskab og kigger ind og tænker hvilken mad kan så lytte til mine behov og opfylde det?

 

Og her sker der noget. Hvor mange åbner ikke deres køleskab, når de keder sig eller når de er alene eller føler sig alene?

 

Det handler jo slet ikke om maden, men om at føle sig næret i hjertet eller i sjælen.

 

At spise sundt skal være hyggeligt, dejligt, og nærende. Det skal smage godt og det skal gøres med glæde. Kontrol dur ikke. Kontrol skaber ikke motivation. Damage control farvel og tak.

 

Konklusionen jeg har lært på min rejse er:

Tænk over hvornår du spiser, med hvem og i hvilke omgivelser?

Du tænker mindre på mad når dine neurotransmitterer i hjernen er fyldt med passion og kærlighed dag og nat.

 

Kender du ikke det, når du er forelsket, så nærer kærligheden dig i stedet for mad?

Eller når du er i gang med dine yndlingsbeskæftigelser eller noget du brænder efter, så er vi så fordybet at vi glemmer at spise – at mærke vores sult?

Tankevækkende at vi kan leve på følelser i mange timer og nogle gange dage.

Så selv om det er vigtigt at spise en varieret kost, økologisk, lokal you name it, så handler det om balance i mange områder af dit liv og en sund dosis af passioner og interesser, der nærer dit sind og hjerte.

Det er lige så vigtigt for at bevare et godt helbred efter min mening. Som min skole IIN (intergrative nutrition) siger :” “When primary food is balanced and satiated, your life feeds you, making what you eat secondary.”

Hvad er dine passioner og kærligheder i dit liv, som nærer dig?

Mine er min familie, mine venner, mine klienter, min mad, mine studier, rejser, selvudvikling, Nicole tid og listen fortsætter derudad.

 

Håber du er enig med mig i, at selvkærlighed er den eneste diæt der virker for os alle.

 love


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nup min E-bog: “Slip dine symptomer nu”
Luk

Læs e-bogen: "Sådan slipper du af med dine symptomer. Tag mini-intolerancetesten og nup mine opskrifter!"

  • - Kan jeg slippe mine symptomer?
  • - Hvilke opskrifter anbefaler du?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - hvad gør jeg?