Blomkålssmoothie

 

Smoothie & cashew-matcha latte

Vi har valgt at lave en flot, velsmagende og super sund lyserød smoothie til morgenmad. Blomkålssmoothie. Den tager dig 5 min at lave og giver dig en enorm mæthed og energi. En super start på morgenen.

Smoothien er nem at lave og den indeholder fibre fra både jordbær og blomkål. Det er vigtigt for din dna at få kål hver dag både til din methyleringsproces, dine celler og afgiftningsproces.

En smoothie er en genial metode til at få flere grøntsager på samtidig med, at du føler det smager godt. Derudover er det vigtigt at farven på den smoothie du laver er flot og sund. Jeg er ikke vild med prut-brune smoothies som ikke er lavet på kakao. Jeg har set mange grimme-smoothies og det giver ikke ligefrem lyst til at spise den. Sundhed skal være lækkert.

Blomkål er en fantastisk grøntsag at putte i din smoothie. Da den er hvid, farver den ikke din smoothie en grim farve og tro det eller ej – du kan faktisk ikke smage, at der er blomkål i! Win win. Så du må altså ikke blive skræmt væk.

Smoothien er godt for kroppen, fordi du netop får grøntsager, superfoods og bær. I stedet for at spise hvidt brød til morgenmad, så får du et vitamin-boost fra morgenstunden og du kan gå igennem dagen med god samvittighed.

Jeg elsker smoothies, fordi de giver mig energi, stor smagsoplevelse og følelsen af jeg gør noget godt for mig selv. Det er så nemt at lave og er ren mad på få sekunder. Jeg laver dem ofte i en skål og pynter med frø, kerner, nødder og superfoods, så er det lige som at spise en portion yoghurt med müsli bare endnu bedre, da jeg ved, hvordan det er lavet.

Cashewmælk

Det er vigtigt, at cashewnødderne lægges i blød. Nødder er omgivet af stoffer, som beskytter dem. Det er en slags forsvarsmekanisme, der bl.a. skal beskytte dem mod angreb fra insekter og svampe. I store mængder er disse stoffer ikke gode for vores fordøjelsesystem. Ved at lægge nødder, kerner og frø i blød i vand fjernes eller minimeres disse stoffer.

Cashewnødder bidrager med jern, kalium, magnesium og zink.

Matcha

Når du laver grøn te, drikker du kun et udtræk fra plantens blade.
Matcha er pulver, der er lavet ud fra HELE tebladet. Det vil sige at du ikke kun drikker et udtræk fra bladet, du drikker HELE bladet, der er blevet pulveriseret.
• Det booster din metabolisme og forbrænder kalorier
• Det detoxer din krop effektivt
• Det medvirker til at berolige sindet og afslapper din krop
• Har et højt indhold af fibre og vitaminer
• Bidrager til bedre humør
• Øger din koncentration
• Sænker kolesterolet
• Sænker dit blodsukker
Denne morgenmad er altså SUPER sund. Den giver dig en masse, sunde næringsstoffer og
smager helt fantastisk.

Opskrift til blomkålssmoothie:blomkålssmoothie

Ingredienser til 2 store portioner:

• 2 dl eller 120 gram frosne økologiske jordbær
• 2 dl hakket blomkål buketter
4 dl cashewmælk (usødet-gerne hjemmelavet) eller kokosmælk, mandelmælk
1/2 tsk vaniljepulver
1 knivspids salt
• 1/2 spsk Plantforce synergy protein pulver med vanilje-smag
• 1 spsk lecithin granulat eller 1 spsk kokosolie.

Pynt
• 1 tsk chiafrø
• ½ tsk bipollen
• 1 spsk frisk havtorn

Cashewmælk

1 dl cashewnødder (ligget i blød i vand i minimum 6 timer)
1/2 tsk vaniljepulver
3 dl vand
1 knivspids salt
1 dadel uden sten
1 spsk Lecithin Granulat eller 1 spsk kokosolie

Blend det hele sammen i en blender og si mælken over en skål.

Blend nu 4 dl af cashewmælken sammen med ingredienserne til smoothien.
Blend indtil den er lækker cremet. Tilføj olie efter du har blendet . Smoothien serveres kold og spises med det samme. Undlad olien, hvis du tager din smoothie med på farten. Så kan du nøjes med chiafrø. Olien skal spises med det samme for ellers harsker den.

Pynt smoothien med chiafrø, havtorn og bipollen.

Blend en omgang mere for at lave til macthalatte.

Matchalatte

Ca. 1 lille, normal tsk matchapulver eller 1 ”matcha tsk.”
Kog noget vand og lad det stå og køle af, så det ikke er 100 grader (hvis vandet koger, dræber det antioxidanterne i matcha’en og det mister meget af sin sunde værdi).
Blend alle ingredienserne sammen til cashewnøddemælken.
Hæld det varme vand i en skål med matchapulver og pisk det fint
Brug en mælkeskummer til at varme mælken op. Hæld matchateen op i en skål sammen med det opvarmede mælk, rør rundt og nyd din hjemmelavet matcha-latte.

Glassugerør finder du i NP Cares. Min webshop her.

Hvad synes du om denne morgenmad? Er den ikke fantastisk? Lad os høre hvad du synes 🙂 Vi vil også meget gerne se billeder!


 • Kære Nicole,
  jeg har længe fulgt dig og jeg er nu selv total klar til at ændre min livsstil, så jeg i stedet putter noget godt i kroppen. Jeg er meget fedt forskrækket og spiser max 2 gange om dagen – allerede her har jeg store udfordinger.

  Derfor har jeg nu kigget lidt efter dine morgenmadsideer, som ser virkelig lækkert ud. Men min fedt forskrækket hed kommer her op…. Får man ikke alt for meget, hvis man drikker den smootie samt din the?? mandelmælken eller chasholmælken har stor fedt indhold ik? samt chia frøene. jeg spørger fordi jeg gerne vil ændre min indstilling til mad samt tabe mig, og få en meget pænere hud, og forhåbentlig komme af med min appelsinhud, hvis det overhovedet kan lade sig gøre…

  Vil du anbefale min andre morgenmad der er bedre, og hvad er din holdning til at spise den samme morgenmad flere dage i træk? + hvilke vitamin/kosttilskud skal man tage og er der overhovedet et behov for det?

  Giver min besked overhovedet mening for dig? 🙂

  Håber du vil svare.

  • Hej Fie

   Selvfølgelig vil jeg svare. Du må ikke være fedtforskrækket af det vigtige og essentielle fedt. Din krop SKAL have det. Det du skal være fedtforskrækket over er det usunde fedt. Først og fremmest af dårlig kvalitet. Her tænker jeg at du skal takke nej tak til det skjulte fedt i junk og færdiglavet mad, færdigproduceret mad og pakkemad som produkter af kiks, kager og saucer m.m. Du må endelig ikke tænke fedtminimering ved omega 3 af god ren kvalitet, kvalitets olivenolie og kokosolie m.m. Din indstilling burde ændres her, som du nævner. Små skridt, men du kan købe at finde et godt fedtstof du lyster at inddrage i din hverdag og så bygge på. Håber jeg kan inspirer dig til det. Du får netop pænere hud af god fedt og det ses i resultater. Alle cellemembraner er netop afhængige af fedt og stor del af din hjerne er fedt og behøver fedt for at fungere. Du tænker på chiagrød-opskriften? Om den indeholder for meget fedt? Den er en god næringsbombe. Du skal ikke tænke så meget på kalorier, når vi taler sund mad af kvalitet. Denne nærer dine celler og det skal du tænke på. Den mætter og er super fin at lave til en brunch. Det er jo ikke en du spiser hver dag. Sundhed er mange ting og her kan du se det som at tilføje nye vaner. VARIATION er top og det jeg går meget op i. Det er sundhed for mig at veksle mellem vitaminer og mineraler samt superfoods.

   Appelsin-hud kan hjælpes ved en masse vand, c-vitamin og tørbørstning som første skridt. Morgenmad der er bedre? Jeg arbejder individuelt med mine klienter. Først kan jeg forstå hvilken type du er. Er du til morgenmad? Meget/lidt? Meget fedt/protein holdigt eller er du typer der ikke er så sulten om morgen og kan nøjes med en smoothie med proteinpulver til? Elsker du æg eller eller du grøntsager. Her tænker jeg din krop og ikke tunge. Hvilken morgen mærker du fungerer kropsmæssigt? Hvad gør dig glad? Det er ikke så simpelt. På mit detox-forløb lærer mine deltager forskellige morgenmads-opskrifts-typer og dermed kan de lære at mærke efter. Jeg har kun resultater, når folk lærer at lytte til dem selv og deres krop. Jeg kan ikke vide hvad lige præcis du fungerer på, men jeg kan guide dig og spørge ind og inspirere dig og hjælpe dig.

   Jeg anbefaler mine klienter på detox-forløbet eller mine private sessions, hvilke tilskud de skal tage. Jeg har også min online klub, du er velkommen i, til diverse spørgsmål. Der ligger morgenmads-opskrifter og tilskud jeg anbefaler.

   Igen handler det om at vide hvad du tager nu og hvilke behov du har. Men en basis vitaminpille kan du starte med. Omnimin Pure fra Biosym er et fint mærke at starte på. Tilskud er til at give en bund. Da grøntsagerne vi spiser er få og fordi de grøntsager ikke er som i gamle dage. Jorden er udpint og vi får ikke de vitaminer og mineraler fra maden idag som vi går og tror. Grøntsagerne bliver sprøjtet og kommer langsvejs fra med mindre vi dyrker selv og det er der mange der ikke gør. Jeg tager tilskud og føler en forskel.

   Håber det giver mening og du kan bruge det. Er super glad for at du er inspireret af SUPERmad. Sejt:-)

   Kh Nicole

 • Hej Nicole
  jeg skriver for at høre og det proteinpulver du bruger om man kan erstatte det med andet mærke, og om der er nogle andre mærker du vil fremhæve.
  kan man f.eks kan erstatte proteinpulver med en æggehvide i stedet ?

  god påske
  med venlig hilsen
  Emma

  • Hej Emma

   Selvfølgelig kan det erstattes med et andet mærke. Jeg bruger Plantforce pga indhold og smag eller Wellecos proteinpulver jeg sælger i min webshop: http://www.npcares.dk

   Men brug det du har og ja hvis du plejer at bruge æggehvider i en smoothie, så go for it. Jeg ved ikke hvordan det smager med æggehvider, da jeg desværre ikke kan tåle æg, men tænker de nok ikke smager af så meget og æg er et super protein-FOOD.

   Rigtig god påske til dig og håber jeg bare kunne inspirere lidt selvom jeg ikke selv spiser æg, så anbefaler jeg det til andre.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Nup min E-bog: “Slip dine symptomer nu”
  Luk

  Læs e-bogen: "Sådan slipper du af med dine symptomer. Tag mini-intolerancetesten og nup mine opskrifter!"

  • - Kan jeg slippe mine symptomer?
  • - Hvilke opskrifter anbefaler du?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - hvad gør jeg?