Veganske frikadeller

Veganske frikadeller med squash spaghetti

Det her er en ret, der hitter! Det tør jeg love dig for. Måske fordi at veganske frikadeller kan lyde “farlige” og kedelige og fordi ingen skal lave mormors yndlingsfrikadeller om til veganske – får de en fordom, som de i den grad formår at aflive! Disse frikadeller smager af ENORMT meget og mætter på en super behagelig måde. De er ret nemme og hurtige at lave.

“Farsen” har som hovedingrediens en sød kartoffel, gulerødder og edamamebønner samt boghvedeflager. Boghvedeflager er valgt, så frikadellerne er glutenfri. 
Søde kartofler smager enormt godt og er langt sundere end normale, hvide kartofler. De indeholder antioxidanter og er anti-inflammatoriske. De indeholder også en masse fibre, som giver dig en behagelig mæthed.
Edamamebønner er sojabønner og indeholder alle de aminosyrer (proteiner) som din krop skal bruge. En kæmpe proteinbombe!
Gulerødder indeholder enorm mange A-vitaminer, der er super gode og vigtige for din hud og lungefunktion og så indeholder de enorm mange antioxidanter!
Loppefrøskaller suger og virker som bagepulver. Derudover er de gode for fordøjelsen og super “dårlige ting” til sig og smider det med ud i afføringen. Godt til detoxing!

Cashewsaucen og de tamari-bagte cashewnødder giver retten en enorm smag og squash spagehtti smager egentlig bare næsten bedre end normal pasta. Squash spaghetti er blevet meget moderne og det bedste ved det er, at det er SÅ nemt at lave.Veganskefrikadeller

Opskrifter:
Veganske frikadeller:

• 5 spsk olivenolie
• 1 løg i små tern
• 2 fed hvidløg
• 1 stor sød kartoffel i små tern
• 2 gulerødder i små tern
• 1 dl edamame bønner (frosne øko)
• 2 dl boghvede-flager / glutenfri havregryn
• 1 spsk loppefrøskaller
• 1 tsk himalaya-salt
• 1 tsk gurkemeje
• evt 1/4 tsk sennep-frø
• 1/2 tsk cayenne peber
• 1 spsk olivenolie
• Kokosolie til stegning

Skær de søde kartofler og gulerødderne ud i mindre tern sammen med hvidløg og løg.
Varm alle grøntsagerne og bønnerne på en pande i 10 minutter med kokosolie, så de bliver lidt bløde. Tilsæt alle de varmede grøntsager i en stor foodprocessor/blender og tilsæt også alle de tørre ingredienser. Blend det hele til fars. Lav bøffer ud af farsen. Farsen kan være varm, så pas på. Du kan vælge at stege dem i kokosolie eller putte dem i ovnen på 160 grader i 30 minutter. Hvis du vælger ovnen, bliver de bløde og du skal huske at vende dem engang imellem.

Mens du holder øje med frikadellerne laves cashewnødderne, grøntsagerne, saucen og spaghettien.

Tamari cashewnødder:

• 2 dl cashewnødder
• 4 spsk tamari

Bland cashewnødderne sammen med tamari og læg dem i ovnen på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen på 160 grader i ca. 10 min.
Friske grøntsager:

• ¼ gulerødder, skåret i tynde bånd med en skrællekniv
• 1 håndfuld sukkerærter
• 1 rød peberfrugt
• ½ hakket chili
• 2 spsk hakkede koriander
• 1 lime

• 1 spsk sesamfrø

Skær grøntsagerne ud i strimler. Hak koriander og chili.

Cashew sauce:

• 1 dl cashewnøddesmør
• 1 spsk sesamolie
• 1 spsk lime
• 2 spsk tamari
• 1 ½ spsk agavesirup
• ½ tsk revet ingefær
• ¼ tsk chili pulver

Blend det hele sammen.

Squash spaghetti:

Lav squash nudler med en spiralizer. 
Har du ikke en spiralizer, kan du prøve at lave spaghetti strimler med en gulerodsskræller f.eks.
Bland cashewsaucen sammen med spaghettien i en skål. Tilsæt de rå, hakkede grøntsager, korianderblade, sesamfrø og chili og bland forsigtigt det hele sammen.
Anret spaghettien på en tallerken med frikadeller til og top og pynt med tamari cashewnødder.
Kan du lide veganske frikadeller? Fortæl os i en kommentar nedunder hvad du synes !


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få min gratis E-guide: "Farvel til diæter og cravings for altid
Luk

Få min gratis E-guide: "Farvel til diæter og cravings for altid

  • - Kan jeg undgå slankekure og diæter?
  • - Hvad er cravings?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - Hvad gør jeg?