Varm kakao

Varm kakao

9. december

“En lille nisse rejste” – Julius Christian Gerson

I dag lærer du at lave en kop varm kakao, som kan nydes med god samvittighed.
Varme og hygge skal der også til.

Jeg sidder ofte her i december med de fine julelys omkring mig og får lyst til en varm kakao.

Julen indeholder mange fødevarer med komælk, og mange har eksem, får ondt i maven og har fordøjelsesproblemer uden at vide hvorfor.

Jeg går meget op i variation af fødevarer. Grunden til jeg gør det, er fordi kroppen ikke har godt af, at få den samme fødevare flere gange om dagen og ugen.

Ikke for dig og ikke for mig. INGEN. Vi er skabt til variation, selvom det er svært i en travl hverdag.

Jeg lever uden komælk i dag. Et valg, der har gjort, at min eksem og betændelser er forsvundet.
Jeg kan love, det betyder meget for mig, at jeg ikke lider af eksem mere.

Proteinet kasein som findes i komælk, bliver du bombarderet med her i december i form af risengrød, risalamande, varm kakao, æbleskiver, brun sovs, pebernødder, mælkechokolade plus alt det skjulte.

Det er noget af en bombe for kroppen, især hvis du også spiser ost, yoghurt og drikker mælk hver dag ved siden af julegodterne og traditionerne.

Så får du mælk med mælk på.

Jeg er fortaler for, at du lærer at lave din egen mælk, veksle og variere og ikke kun give kroppen det samme protein hver dag. 

Der findes mange former for mælkealternativer, du kan eksperimentere med og smage og vænne dig til. Små skridt. Leg og eksperimenter med det. Det er blandt andet det, jeg underviser i, i min online klub.

Giver det mening at variation er sundere?

Jeg plejer at anbefale:

  • Mandelmælk
  • Kokosmælk
  • Rismælk
  • Macadamiamælk
  • Cashewnøddemælk
  • Hampemælk
  • Havremælk
Du kan købe færdiglavet, og der skal du starte. Når du så har vænnet dig til det, så kan du tage en upgrade og lave din egen. Sådan gjorde jeg.
skaermbillede-2016-12-05-kl-14-36-01

 

 

 

 

 

 

 

 

Varm kakao a la Nicole

 

Chocolato caldo

  • 1/2 liter mandelmælk eller rismælk
  • 4 spsk raw kakaopulver
  • 1 spsk manuka honning eller kokospalmesirup

Jeg varmer mit op i en mælkeskummer og drysser med kakao til sidst for at pynte. Du kan sagtens varme det op i en gryde og piske det rundt.

Den lidt sværere version er min bulletproof cacao som laver således:

Chocolato caldo bulletproof:

  • 2 spsk raw kakaopulver
  • 1 tsk cashewnøddesmør
  • 1 tsk kokosolie
  • 1 spsk manuka honning, kokospalmesirup eller frisk dadel
  • 1 spsk lecithin granulat
  • 2 kopper kogt vand

 

Blend det hele i din nutribullet blender. Hvis du ønsker lidt mere chokoladesmag, så plejer jeg at lægge et stykke raw chokolade ned i bunden af koppen inden jeg serverer kakaoen. Så smelten den og jeg bruger en tsk til at dreje den rundt. YUMMI.

 

Kærlige 9. december julehilsner

Nicole


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få min gratis E-guide: "Farvel til diæter og cravings for altid
Luk

Få min gratis E-guide: "Farvel til diæter og cravings for altid

  • - Kan jeg undgå slankekure og diæter?
  • - Hvad er cravings?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - Hvad gør jeg?