Rødkålssalat til juleaften

Rødkålssalat til juleaften

 

I dag handler det om kål – den famøse obligatoriske rødkål.

skaermbillede-2016-12-07-kl-13-06-30

 

 

 

 

 

 

 

 

Den skal holde dig sund i julen.

Kål hver dag og den vil hjælpe dig med at kæmpe i mod fedt og sukker. Jo mere kål des bedre.

Husk halvdelen af din tallerken med kål og resten med flæskesteg, and, søde kartofler og almindelige kartofler og sovs, så vil du være mere end sund og mæt på den rare måde juleaften.

Du skal snart ud og handle rødkål, og lad nu være med at købe færdiglavet rødkål på glas…..

For hvorfor ikke lave en hjemmelavet?

Fordi du er doven? Næh- fordi du ikke har en opskrift.

Opskrifter får du i dag, så du kan gå rødkåls amok.

Vi laver to slags i vores familie. En rødkålssalat og en traditionel varm rødkål. Den bliver lavet d. 23. dec. om aftenen, så den kan stå og trække. Det er tricket.

Jeg, som nissecoach, jubler jo over alle skyer, når den smukke sunde rødkål bliver serveret juleaften. Den eneste ret på bordet, der er sund udover den gode rødvin selvfølgelig pga antioxidanterne ha ha….

Ja tak til rødkål især rå rødkål fordi:

  • det forebygger mange ting pga. bitterstoffet glucosinolat
  • det stimulerer immunforsvaret og har et enormt højt indhold af C-vitamin
  • det bekæmper bakterier og virus
  • det regulerer blodtrykket og kolesterolet pga. polyfenoler

Vidste du, at du også kan juice rødkål? Rødkål, citron og appelsin:-) Det bliver en smuk farverig juice, og øjnene elsker farver.

Lad os skynde os til opskrifterne:

Rødkål til juleaften (kan sagtens laves dagen i forvejen)

1 rødkålshoved
3 spsk olivenolie
6 nelliker
3 laurbærblade
2 kanelstænger
1 spsk honning
3 spsk ribssaft
1/2 dl æbleeddike
2 dl rødvin
salt og peber

Snit og hak rødkål fint og tilsæt olien samt krydderier. Hæld eddike og vin på indtil det er fordampet og damp rødkålen videre ved svag varme. Tilsæt honning og ribssaft og lad den simre, til der er bid i. Mellem 30-45 minutter.

Frisk rå rødkålssalat:

1 rødkålshoved
2 appelsiner i tern
2 håndfulde tørrede tranebær
3 håndfulde valnødder

Snit rødkålen eller riv den på et rivejern. Skær appelsiner i tern og vend det i en skål med tranebær, valnødder og dressing.

Dressing: Olivenolie, æbleeddike, appelsinsaft fra 1 appelsin, salt og peber

På mit online forløb skal vi have kål med kål på – da det er en super sund grøntsag. Hvordan kan det smage bedre? Det viser jeg dig her ↦

Kærlige december julehilsener

Nicole

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få min gratis E-guide: "Farvel til diæter og cravings for altid
Luk

Få min gratis E-guide: "Farvel til diæter og cravings for altid

  • - Kan jeg undgå slankekure og diæter?
  • - Hvad er cravings?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - Hvad gør jeg?