Lakse opskrift

 Lær hvordan du kan lave sundere laks

 

  • Hvor køber du økologisk laks?
  • Hvordan tilbereder du fisk?
  • Få en lakse opskrift her i bloggen idag.

 

Åhhhhhh fisk er så uvant og så besværligt at lave tænker mange…..Jeg hører mange klienter sige, at de ikke ved, hvordan de skal lave fisk, og nogle er bange for at få alle de tungmetaller vi hører så meget om i medierne.

 

Men nej, hør nu her. Lad dig ikke skræmme. Jeg er stor fortaler for at du spiser fisk, især de fede fisk, som laks er, men fisken skal være af kvalitet og økologisk. Så jeg giver dig idag en lakseopskrift.

 

Jeg håber at dette indlæg kan hjælpe dig til at lave mere øko laks. For mig skal madlavning også være simpelt. Vi har travlt og vi skal have sundt mad, ikke sandt?

 

Her er mine tricks til hurtig sund øko mad:

 

Du handler ind hos aarstiderne.com De har ofte fisk til salg. Jeg havde bestilt øko laks og det kom igår og stod ude foran min dør sammen med en grøntsagskasse. Så slipper jeg for at handle ind, når jeg kommer hjem fra arbejde med 3 børn som er hentet i skole og i børnehave. Tro mig, det skal være nemt og sundt hos os at lave mad og spise. Så jeg ved at mine varer kommer om morgenen inden jeg går, kan jeg stille varerne på plads inden jeg er ude af døren.

Valg af laks:

Den skal være frisk. Den skal være ØKOLOGISK. Ja det koster mere, men tro mig det er  alle pengene værd. Den må ikke lugte mærkeligt eller se kedelig ud i farven. Spørg hvornår den er fanget og køb hos en pålidelig leverandør. Der sælges mange laks med farlige stoffer som dioxin og methylkviksølv, som er rigtig sundhedsfarligt, da vores verdenshave er forurenet. Men hold dig ikke fra økologisk fisk. Se denne hjemmeside for mere info: http://www.okofisk.dk

Se også Se Økologisk Landsforenings film om dansk økologisk fiskeopdræt her.

 

Frisk fisk er bedre end frossen, men frossen er ok at have, hvis der ikke er frisk eller som back-up til travle dage.

 

Jeg skyller laksen og ligger den i et fad med olie i og tilsætter nogle krydderier, løg og krydderurter og vupti 15 minutter efter er der varm laks serveret. Kan det være besværligt? Nej vel?

 

Lakse opskrift til 4-5 personer:

Et ildfast fad

1000 gram øko laks

3 spsk olivenolieLakse opskrift

Saft fra 1 citron

krydderurter: Dild eller rosmarin til at pytte med

2 løg

4 fed hvidløg

 

Du hælder olivenolie i bunden af fadet og ligger laksen i. Du kan enten skære den i skiver inden du ligger den i faddet i portionsstørrelser. Jeg kommer altid til at vende skindet opad, så jeg kan fjerne skindet med det samme, da mine børn ikke kan lide det. Men læg gerne laksen med skindet nederst. Så krydrer jeg det med salt og peber og drysser med krydderurter samt løg og hælder saften fra citronen henover laksen.

 

Sætter laksen i oven på 160 grader i 15 minutter og kigger altid lige efter 10 minutter om den er færdig. Vupti og der er mad. Imellemtiden laver jeg en grøn salat, som jeg serverer til min øko laks.

 

Jeg køber min øko laks hos aarstiderne fordi den er lækker frisk og den kommer leveret lige til døren. Jeg skal ikke selv ud og lede og tænke på kvaliteten. Aarstiderne leverer altid til tiden og i bedste kvalitet. Ellers køber jeg laks igennem Irma, som har frossen økologisk laks fra Urtekram. Torvehallerne har til tider også økologisk laks. Nogle gange kan jeg ikke finde frossen økolaks i Irma og jeg bestiller det på Irma´s hjemmeside. Det er altid rart at have øko laks i fryseren til stressede dage.

 

Håber at denne opskrift frister og at du kan se at det kan være nemt, simpelt og super lækkert at spise en fed øko laks med omega 3- indhold uden alt for mange farlige stoffer, som skader os.

 

 


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Få min gratis E-guide: "Farvel til diæter og cravings for altid
    Luk

    Få min gratis E-guide: "Farvel til diæter og cravings for altid

    • - Kan jeg undgå slankekure og diæter?
    • - Hvad er cravings?
    • - Jeg drømmer om sund livsstil - Hvad gør jeg?