Hjemmelavet mandelmælk

Hjemmelavet mandelmælk

20. december

“Jeg vil ha’ gang i den, sang i den, mere ramasjang og tjubang i den, 
ud med nisse hopsa, ud med nisseøl, 
ud med nisseskæg, det er alligevel fuld af møl. 
Jeg vil ha’ gang i den, klang i den, 
mere fest og farver dagen lang i den. 
Hvorfor sgu man kede sig fordi det er jul, 
gør lige som jeg, gør julen mere cool.”

Jul er også andet end brændte mandler. I dag handler det om sunde versus usunde mandler.

En strøg-tur og duften af brændte mandler.

Er det sagen?

De er ofte harske og sukkeret støtter ikke ligefrem kroppen med at være sund, med mindre du vil i en kælder sort som kul?

Det var engang sagen for mig at spise de brændte mandler. Jeg elskede dem. Jeg vidste ikke noget om fedtstoffer. Jeg tænkte i hvert fald ikke over de kunne gå betændelse-vejen.

I dag er de for søde efter min smag, men mandler er stadig en del af julen, og det bedste af det hele er, at når de ikke er brændte og karamelliseret, så er de faktisk super sunde.

Så mandler er et hit i julen, så glem ikke også valnødder, macadamianødder og hasselnødder m.m. Du skal huske at variere din mad, og det skal du også med nødder.

Nogle af mine klienter spiser mandler hver dag som snack, og det er ikke hensigtsmæssigt i længden men godt som en ny start.

Det er meget forskelligt, hvad jeg anbefaler dig, alt efter hvor du er i din sunde livsstilsrejse, og hvad dine symptomer er.

I  dag får du min opskrift på mandelmælk, som jeg bruger til varm kakao, risengrød, ris a la mande, smoothies og morgenmad.

Det er ikke optimalt at brænde mandler, da de sunde fedtsyrer i mandler let kan blive harske.

Det bedste er at spise dem rå og gerne iblødlagte.

Jeg elsker, når de har ligget i vand natten over. Så er de så lækre bløde.

Men jeg elsker nu også tamari-mandler lavet i dehydratoren eller ovnen på svag varme (50 grader).

Har du smagt dem i stedet for lørdagsslik?

Mandler er gode, fordi de IKKE feder, og fordi de indeholder ca. 40% E-vitamin, som er svært at få andre steder fra.

Pas på dine mandler. Luk dem godt til og opbevar dem i et lukket køligt sted.

Luft og sollys skader mandler. De er sarte.

Jeg anbefaler en håndfuld mandler, de dage du spiser dem.

Lad vær med at tro at du er super sund, hvis du kun er mandel-crazy hver dag. Alt med måde.

Varier altid dine nødder og kerner.

skaermbillede-2016-12-07-kl-11-54-17

 

 

 

 

 

 

 

 

Latte di mandola ☘

  • 2 dl mandler som har ligget i blød natten over i vand
  • 8 dl – 1l filtreret vand
  • 1 knivspids vanilje
  • 1 knivspids himalayasalt
  • 1 spsk lecithin granulat (kan undlades)
  • 2 tørrede figner eller dadler

Si vandet fra de iblødgjorte mandler. Skyl dem under koldt vand. Hæld mandlerne i din blender og tilføj frisk filtreret vand og blend alle ingredienser sammen i en blender. Si pulpen fra, hvis du ikke har en nøddepose og server.

Pulpen kan du gemme til smoothies, brød, fars osv.

I mit detox forløb skal vi også anvende andre former for nøddemælk. Januar bliver dit sundhedsmåned ↦

Nicole


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få min gratis E-guide: "Farvel til diæter og cravings for altid
Luk

Få min gratis E-guide: "Farvel til diæter og cravings for altid

  • - Kan jeg undgå slankekure og diæter?
  • - Hvad er cravings?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - Hvad gør jeg?