Detox dit køkken

Gode råd til hvordan du kan detox dit køkken

 

Du kan altså også detoxe dit hjem – det behøver ikke kun at være din krop, for dit hjem bidrager også med de giftstoffer, som kommer ind i din krop.

Der er ikke noget bedre for mig end et rent køkken. Bare ikke et Cillit Bang rent køkken. Når et køkken er lækkert og imødekommende, så får jeg lyst til at svine det til med madlavning af rene råvarer. Jeg er glad for mit varme vand og en dråbe svanemærket opvaskesæbe, når jeg gør rent. Enkelt men godt. Men jeg er også begyndt at bruge flere alternative rengøringsmetoder, som rent faktisk kan spises. Læs med længere nede.

Detox dit køkken med disse 5 råd:

 

➊Spis ikke grøntsager med sprøjtede giftstoffer men køb dine grøntsager økologiske, pynt vindueskarme med planter og gerne en masse krydderurter. Lav mad med krydderurter hver dag, som detoxer dig indvendigt. Det kunne være persille og koriander. Smukke dekorative indtil de skal spises og pynte på maden. Et must til mine middage. Jeg både elsker smagen og deres powerfulde udrensende kræfter.

 

➋Filtrer dit vand fra klor, flour og arsen. Ikke kun dit drikkevand, men også din bruser kan få installeret et filtre. Din hud absorberer en masse giftige stoffer i badet uden du ved det. Tjek vandfiltre HER. Vandfiltre til drikkelse fra kander kan fås HER.

 

➌Brug kun svanemærkede sæber eller lav dine egne rengøringsmidler. Hvorfor bruge kemikalier, når du ønsker at gøre rent? Hvad er rent for dig? For mig er det væk med snavs og kemikalier. Rengøringsmidler som ikke er svanemærket, og dem vi ser på reklamerne på tv, er ofte farlige at indånde og få på hænderne, men endnu være at få på maden og spise. Stofferne kommer igennem din hud og din indånding, men også i munden, når du spiser. Pas på hænderne især. De udtørrer hurtigt og absorberer alt igennem huden. Brug handsker, hvis du rører ved noget med kemikaler og brug en god nærende håndcreme bagefter, når dine hænder er vasket.

 

➍Du kan lave dine egne rengøringsmidler af bagepulver, citron, tea tree olie og æbleeddike. Pebermynte olie giver også en fin duft. Jeg synes, det virker lige så godt som det stads du køber i butikkerne. Så det kan gøres ret enkelt. Brug eddike i stedet for blegemiddel, bagepulver i stedet for skurecreme. Jeg har selv en enzym-mangel i min leverafgiftning, som jeg har fået testet på min DNA-health test og med den viden, så skal jeg respektere, at jeg ikke afgifter kemikalier godt nok selv, hvis jeg ikke får tilført nok kål og løg igennem kosten.

 

➎En anden super vigtig ting at huske, når du laver mad, er at bruge miljøvenligt udstyr og smide plastbeholdere ud.  Non -stick pander og konservesdåser er farlige for miljøet og kroppen. I stedet kan du bruge pander som mere miljøvenlige og ikke efterlader gifte i maden. Jeg anbefaler Green Pan. De kan fås HER.

Glasbeholdere til rester og madopbevaring kan købes HER. I Italien bruger alle dem og kan købes billigere, så husk det næste gang du er i Italien at få en masse fine små glasbeholdere med hjem, så du er fri for kemiske og sundhedsfarlige stoffer. Jeg har dem fra Rawandmore og jeg er glad for mine. Købte dem på helsemesse på tilbud. I mit sommerhus i Italien har jeg de italienske glasbeholdere og jeg husker altid min familie gemte alt mad i glas, da jeg var barn. Takket være dem blev jeg inspireret og lærte det i en tidlig alder.

 

Husk nu at stress er det usundeste i dit liv, så gør kun overnævnte hvis du er i balance og har overskud til at få nye ideer:-) Kun en lille ting ad gangen. Dit sunde køkken blev ikke bygget på en dag – heller ikke mit. Små skridt.

Vil du læse mere om min holdning til detox, så læs med HER.

Skriv en kommentar og del gerne hvordan du detoxer dit hjem og inspirer mig og andre her på sitet til hvad du gør?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få min gratis E-guide: "Farvel til diæter og cravings for altid
Luk

Få min gratis E-guide: "Farvel til diæter og cravings for altid

  • - Kan jeg undgå slankekure og diæter?
  • - Hvad er cravings?
  • - Jeg drømmer om sund livsstil - Hvad gør jeg?